
Aveți o întrebare de natură juridică?
Doriți un răspuns cât mai rapid?
Trimiteți întrebarea pe adresa noastră de e-mail office@avocat-accidenterutiere.ro sau apelați-ne la 0766883875 și veți primi un răspuns în cel mai scurt timp.
Răspundem pe loc întrebărilor concrete de natură juridică ce nu necesită o consultanță juridică. Dacă doriți o analiză mai riguroasă asupra cazului dumneavoastră, programați o întâlnire AICI.
Întrebări frecvente
-
−
Cât durează până încasezi despăgubirile?
Încasarea despagubirilor în urma unui accident de circulație poate dura între un an și jumatate și doi ani și jumatate, chiar până la 4 ani, în funcție de complexitatea cazului.
-
−
Ce factori influențează cuantumul depăgubirilor acordate?
- Consistența probelor administrate.
- Instanța competentă să soluționeze cauza.
- Prestația și experiența avocatului.
- Existența eventualei culpe comune.
Veniturile familiei victimei nu influențeaza cuantumul daunelor materiale și nici al daunelor morale!
Veniturile șoferului vinovat nu influențeaza cuantumul daunelor!
-
−
De ce am nevoie de un avocat?
Dacă ai fost ranit sau dacă o persoana dragă ție a fost vătămata sau și-a pierdut viața într-un accident de circulație, trebuie să știi că poți obține despăgubiri atât pentru cheltuielile pe care le-ai efectuat în urma acestui nefericit eveniment, cât și pentru traumele psihice suferite.În toate situațiile descrise mai sus despăgubirile ce ți se cuvin trebuie platite de societățile de asigurări. Principalul obiectiv al acestora este de a plăti cât mai puțin sau poate chiar de deloc.
Iată de ce în astfel de momente este de preferat să apelezi rapid la o societate de avocati specializată în obținerea despăgubirilor din accidente rutiere grave.
-
−
Cine poate primi despăgubiri?
Sunt cuprinse în sfera celor îndreptătiți la daune morale, soțul/soția, descendenții, fie minori, fie majori, parinții victimei, frații și surorile, precum și alte persoane pentru care avocații apărători pot proba o suferință psihică puternică.
-
−
Cine este obligat la plata despăgubirilor?
În cazul decesului unei persoane într-un accident rutier, familia acestuia este îndreptățită să primească despăgubiri de la asiguratorul RCA.- dacă mașina vinovată este asigurată în România, obligat la plata este asigurătorul român.
- daca masina vinovată este înmatriculată în România, dar neasigurată, sau autorul accidentului a ramas neidentificat, va fi obligat la plată Fondul de Protecție a Victimelor Străzii.
Dacă mașina vinovată este înmatriculată și asigurată în străinatate, va fi obligată societatea de asigurări din străinatate.
- dacă masina vinovată este înmatriculată în străinatate, însă nu există o poliță RCA valabilă, va fi obligat la despăgubire organismul omolog al Fondului de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS) din statul unde este înmatriculată mașina vinovată.